• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Тарас Кремінь: Українська - мова Героїв - підкорює світ!
опубліковано 05 березня 2022 року о 15:00

У війні за нашу незалежність, суверенітет та ідентичність, яка триває кілька століть поспіль, українська мова як фундамент надійної оборони, фактор консолідації світу, маркер задурманених божевільним кремлівським карликом окупантів набуває нових масштабів масового впливу на мільйони.  Про це пише Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь. 


"Українська остаточно утвердилася в усіх сферах, стала звичною мовою заяв і виступів провідних лідерів світу, зрозумілою для солідарних з Україною народів. Президенти і прем’єри, канцлери, міністри та мери столиць планети, академіки й нобелівські лауреати, починаючи свої звернення зі слів “Слава Україні!”, захоплюються хоробрістю та мужністю української нації, сміливістю цивільного населення, згуртованістю волонтерів і новітніх партизанів. Руйнуючи криваву імперію зла, мовний фронт - це наша лінія оборони та боротьби", - зазначає Тарас Кремінь.


За словами Уповноваженого, українська мова - панівна в Україні. "Захищена Конституцією, вона остаточно стає модною, популярною, значущою, активно застосованою в соцмережах, побуті, серед молоді та старших. Вона на вустах мешканців незборимих Харкова і Херсона, Бердянська і Сум, Броварів та Гостомеля, Баштанки й Маріуполя, Чернігова та Миколаєва. У піснях цієї війни та віршах, дописах і гаслах, народному гуморі й анекдотах. Всюди, де голос, дух і душа незборимої нації", - наголошує Тарас Кремінь. 


Державна стрімко стає офіційною і за кордоном, де компактно мешкає багатомільйонна українська родина. На мову переходять масово, бо це - фактор єднання нації, голос крові, самоповага і гідність, що демонструє надзвичайну стійкість. А ще - світоглядна основа “невсипущої внутрішньої “боротьби” сил формотворчих і ідеотворчих” (за Є.Маланюком).


"Українська мова - провідна мова світу, яка, згуртувавши континенти,  топить пропагандистьку машину - іржаву корабельну консерву. Європейські країни припинили трансляції пропагандистських російських каналів на своїх територіях. Нікого не здивуєш радіотрансляцією програм українською мовою для слухачів світу. Знані газети і часописи світу почали виходити українською. Прийшло усвідомлення, що російська в Україні - це мова брехні, війни, сліз і смерті. Українізуючись, світовий інформаційний простір направду став україноцентричним", - переконаний Тарас Кремінь.


"Не мовчіть. Виходьте на вулиці. Підтримуйте Україну", - каже Президент України Володимир Зеленський. "Бо це - перемога світла над темрявою!".


Українською лунають звернення і до російських окупантів, серед яких - мобілізовані ворогом українці з окупованих територій. Саботувати призов і ховатися, уникати служби у ворожих військах громадянами України, які проживають на тимчасово окупованих територіях, здатися в полон, - означає унебезпечитись від покарання і позбавлення волі за українським (ст. 438 КК України (10-15 років позбавлення волі) та міжнародним (кримінальний суд за порушення по ст. 8-2 (b) xv Римського статуту) законодавством. 


"На очах планети українська нація, якій скандують: “Слава!”, гуртується, сміливо наступає і вистоїть, - наголошує Тарас Кремінь. - Борімося - поборемо! Слава Україні!"


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux